NAZAJ

KAJ “DERMATOLOŠKO TESTIRANO” ZARES POMENI?

Naše police v kopalnici so polne kozmetičnih izdelkov, ki imajo na nalepkah napisano”DERMATOLOŠKO TESTIRANO”. Ali lahko to trditev uporabi kdorkoli, kakšen preizkus mora prestati kozmetika in kaj zares pomeni?

»Dermatološko testirano« tako pomeni, da je izdelek preizkušen na prostovoljcih, testiranje pa mora biti opravljeno v neodvisnem certifciranem laboratoriju pod nadzorom dermatologa, ki ob koncu testiranja poda svoje strokovno mnenje. 

Eden od dermatoloških testov, ki so nujni za registracijo kozmetičnega izdelka, je test izpostavljenosti z obližem, tako imenovani »patch test«. Ta preverja, ali kozmetični izdelek v kontaktu s kožo povzroči draženje in vnetje, stanje kože pa je ocenjeno po 48 in 72 urah od časa nanosa kozmetičnega izdelka.

Testiranje se lahko opravi samo na posameznicah z normalni koži, ali pa tudi na tistih, ki so že občutile občutljivostma reakcije. 

Ker je varnost naših uporabnic na prvem mestu in ker si želimo, da bi naša učinkovita kozmetična linja L’Abelâge pomagala do čudovite kože čim večjemu številu žensk, smo se seveda odločili za zahtevnejši preizkus. 

Vsi dermatološko nadzorovani testi izdelkov linije L’Abelâge Diamond Edition so pokazali, da posameznice, vključno s tistimi z občutljivo kožo, izdelke dobro prenašajo in ti kože ne dražijo. 

Test izpostavljenosti z obližem pod dermatološkim nadzorom pri prostovoljkah z normalno, atopično in občutljivo kožo je potrdil, da koža izdelke dobro prenaša ter da niso povzročili draženja in alergij. Dermatološki testi so tako potrdili varnost in naše izdelke uvrščajo med nedražeče. 

V skrbi za učinkovitost, zadovoljstvo in varnost so izdelki linije L’Abelâge Diamond Edition smo vsem zakonsko določenim testiranjem dodali še vrsto dodatnih dermatoloških in instrumentalnih testiranj. Dokaze lahko preveriš tukaj.

© Center lepote 2022
menu