NAZAJ

HIALURONSKA KISLINA – KLJUČ DO GLADKE, VLAŽNE IN SIJOČE KOŽE

Hialuronska kislina. Za tiste, ki ne spremljajo lepotnih trendov, zveni celo kot nekaj, česar ne bi za nobeno ceno približali svojemu obrazu. A to čudovito kislino, naše telo pravzaprav proizvaja samo, da naravno ohranja vlažnost naše kože.

Zahvaljujoč staranju, številnim agresivnim okoljskim faktorjem, ki dnevno vplivajo na naš obraz, se ravni te magične kisline začnejo zniževati. Ko začne telesu primanjkovati hialuronske kisline in ko leta neizbežno minevajo, začne neizogibno trpeti tudi koža: Gubice, neenak ton in tekstura, občutljivost, doglogčasna koža brez sijaja.

Staranje kože in pomanjkanje hialuronske kisline lahko primerjamo z zemljo, ki se med obdobji suše strdi in popoka – ravno tako se tudi koža počasi izsušuje, kar pospešuje nastanek gubic in globljih gub. Prav zato je hialuronska kislina koži nujno potrebna, saj pomaga zadržati vlago na površini kože. Kožo intenzivno navlaži ter jo naredi mehko, prijetno na dotik in žametno gladko. 

Hialuronska kislina je ena pomembnejših sestavin, ki jih uporabljamo pri izdelavi naše kozmetike. Zadrži lahko tudi do 1000-kratno maso vode glede na lastno težo. Sodeluje tudi pri fizioloških procesih nastajanja kolagena in elastana, ki sta molekuli, ki skrbita za elastičnost in čvrstost kože.

Želiš izvedeti več o naših dokazano učinkovitih izdelkih? Najdeš jih tukaj.

© Center lepote 2022
menu